Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En variant på den nordafrikanska rätten couscous. Sambal oelek ger en angenäm, pikant smak, men vill du vara försiktig så nöj dig med hälften.
Ansa, skala och skär grönsakerna i grova strimlor. Fräs dem i olja i en gryta. Häll på äppelcider och citronsaft. Lägg i lagerblad, krydda med salt och sambal oelek. Låt sjuda under lock i 8–10 min.
Lägg kycklinglårfiléerna i grytan och sjud ytterligare ca 15 min. Vänd efter halva tiden. Skölj kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda ner dem i grytan mot slutet så att de blir varma.
Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.
Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Vänd dem i chilipulver. Stek klyftorna mjuka i olja i en stekpanna.
Servera grytan med couscous, äppelklyftor och persilja.