Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ciderkyckling på grönsaksbädd

En variant på den nordafrikanska rätten couscous. Sambal oelek ger en angenäm, pikant smak, men vill du vara försiktig så nöj dig med hälften.

Ciderkyckling på grönsaksbädd
Ciderkyckling på grönsaksbädd
Ciderkyckling på grönsaksbädd
Foto: Allt om Mat

Ingredienser

  • 200 gkålrot
  • 200 grotselleri
  • 2morötter- (200 g)
  • 1purjolök
  • 1 mskolivolja
  • 2 dläppelcider
  • 3 mskcitron- saft
  • 1lagerblad
  • 1,5 tsksalt
  • 1 tsksambal oelek
  • 450 gkycklinglårfilé
  • 1 burkkikärter- (400 g)

Tillbehör

  • 4 dlcouscous
  • 1äpple
  • 2 mskchilipulver
  • 1 mskrapsolja
  • 3 mskbladpersilja- strimlad

Gör så här

  1.  Ansa, skala och skär grönsakerna i grova strimlor. Fräs dem i olja i en gryta. Häll på äppelcider och citronsaft. Lägg i lagerblad, krydda med salt och sambal oelek. Låt sjuda under lock i 8–10 min.

  2. Lägg kycklinglårfiléerna i grytan och sjud ytterligare ca 15 min. Vänd efter halva tiden. Skölj kikärterna i kallt vatten och låt dem rinna av. Blanda ner dem i grytan mot slutet så att de blir varma.

  3. Koka couscousen enligt anvisning på förpackningen.

  4. Kärna ur och skär äpplet i klyftor. Vänd dem i chilipulver. Stek klyftorna mjuka i olja i en stekpanna.

  5. Servera grytan med couscous, äppelklyftor och persilja.

Vad tyckte du om receptet?