Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ciderbräserad rödkål med ingefära och äpple

Ciderbräserad rödkål med ingefära och äpple bildar en magisk smakkombination. En liten klick smör i gör kålen len och glansig.

Ciderbräserad rödkål med ingefära och äpple
Ciderbräserad rödkål med ingefära och äpple
Ciderbräserad rödkål med ingefära och äpple
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 750 grödkål
  • 1äpple- stort, syrligt
  • 1rödlök- stor
  • 1apelsin
  • 3 mskäppelcidervinäger
  • 1 mskingefära- finhackad
  • 1 msksalt
  • 9nejlikor
  • 2 krmsvartpeppar- nymald
  • 2 dläppelcider- söt
  • 25 gsmör

Gör så här

  1. Strimla rödkålen. Kärna ur och hacka äpplet. Skala och hacka löken. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet.

  2. Lägg kål, äpple, lök och apelsinskal i en kastrull. Tillsätt vinäger och kryddor och häll över cider. Klicka på smöret. Koka upp på svag värme och under lock och låt sjuda tills kålen är helt mjuk.

  3. Kålen kan med fördel förberedas i förväg och antingen frysas in eller förvaras i kylen där den håller 2–3 dagar.  Värm kålen vid servering.

Vad tyckte du om receptet?