Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En klassisk italiensk kaka som passar utmärkt till fikat men precis lika bra – vilket är vanligt i Italien – till frukost. Där serveras oftast i en version med Nutella eller med frisk citrussmak. Här har vi valt den klassiska apelsinsmaken.
Smörj och bröa en form, 1 ½ liter. Sätt ugnen på 180º. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 ¼ dl saft.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt olja, apelsinsaft, rivet apelsinskal, mjöl och till sist jästen. Rör ihop till en jämn smet.
Grädda kakan mitt i ugnen i ca 40 min. Prova med en sticka att kakan är klar. Ta ut och låt stå i formen i ca 5 min innan den stjälps upp på galler och får kallna. Pudra över florsocker innan servering.