Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ciabatta med pestokrämig kyckling

Ciabatta med krämig kycklingröra är perfekt att ta med till stranden! Hittar du inte tunnskivad kyckling kan du skära kycklingfiléer i skivor.

Ciabatta med pestokrämig kyckling
Ciabatta med pestokrämig kyckling
Ciabatta med pestokrämig kyckling
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 600 gkycklingfilé- tunnskivad
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsksalt- + 1 krm
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 250 gkvarg- t ex kesella (10 %)
  • 3 mskpesto- gärna färsk
  • 250 gkörsbärstomater
  • 1kruksallad
  • 4ciabatta- hembakade eller köpta

Gör så här

  1. Stek kycklingen i olja i en stekpanna ca 2 min på varje sida. Krydda med 1 tsk salt och peppar. Låt svalna.

  2. Rör ihop kvarg, pesto och 1 krm salt.

  3. Strimla kycklingen och vänd ner i pesto­krämen.

  4. Skiva tomaterna. Fyll bröden med kycklingröra, tomater och sallad.

Vad tyckte du om receptet?