Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chutney på dadlar, tomat och russin

Chutney på dadlar, tomat och russin är en ganska mild chutney som passar fint till exempelvis palaak halloumi-grytan. Håller cirka 2 veckor i kylen.

Chutney på dadlar, tomat och russin
Chutney på dadlar, tomat och russin
Chutney på dadlar, tomat och russin
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 250 gtomater
  • 2dadlar- utan kärnor
  • 1 mskrussin
  • 2kryddnejlikor- hela
  • 2kardemummakapslar- gröna, hela
  • 1 tsksenapsfrön- gula
  • 1kanelstång
  • 1lagerblad
  • 1 mskrapsolja
  • 1 tskingefära- finhackad
  • 0,25 tskgurkmeja
  • 1 krmchiliflakes
  • 0,5 dlströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Tärna tomaterna. Hacka dadlar och russin. Rosta kryddnejlikor, kardemumma, senapsfrön, kanelstång och lagerblad i en torr stekpanna tills det börjar dofta. Lägg allt utom kanelstång och lagerblad i en mortel och mortla fint.

  2. Häll oljan i en kastrull, tillsätt tomater, alla kryddor och salt. Koka upp och sjud utan lock ca 10 min. Mosa lite lätt.

  3. Tillsätt sockret, sjud ytterligare ca 10 min. Krydda med salt och peppar. Låt kallna. Ta upp lagerblad och kanelstång.

Vad tyckte du om receptet?