Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Churros med hemgjord chokladsås

Recept på churros. Ibland är churrosen formade till kransar, ibland är de fyllda med choklad eller, som här, doppade i ljummen chokladsås.

Churros med hemgjord chokladsås
Churros med hemgjord chokladsås
Churros med hemgjord chokladsås
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 2,5 dlvatten
  • 75 gsmör
  • 1 mskströsocker
  • 1 krmsalt
  • 2 dlvetemjöl
  • 2ägg

Fritering

  • 5 dlrapsolja

Garnering

  • florsocker

Chokladsås

  • 50 gmörk choklad- mörk (70 %)
  • 1 dlvispgrädde
  • 1 dlmjölk
  • 2 mskströsocker
  • 1 mskkonjak

Gör så här

  1. Chokladsås: Hacka chokladen. Koka upp grädde, mjölk och socker i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan. Blanda ner chokladen och rör tills den smält. Tillsätt konjak.

  2. Churros: Koka upp vatten, smör, socker och salt i en kastrull. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt mjölet. Vispa kraftigt tills smeten släpper kastrullens sidor. Låt svalna.

  3. Vispa ner äggen, ett i taget, och vispa kraftigt. Häll smeten i en spritspåse med slät tyll.

  4. Hetta upp oljan i en gryta till 180°. Spritsa ner 5–6 cm långa längder i den heta oljan, ca 8 i ­taget. Fritera dem runt om ca 5 min. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. Fortsätt tills all smet är slut. Pudra över rikligt med ­florsocker och doppa dem i den ljumna choklad­såsen.

Vad tyckte du om receptet?