Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Christmas fruitcake

Milt kryddad med färsk ingefära, limeskal och kanel, och mustig av farinsocker och pekannötter.

Christmas fruitcake
Christmas fruitcake
Christmas fruitcake
Kakor och bullar med juliga smaker

Christmas fruitcake

  • 400 gtorkade aprikoser, fikon och gula russin
  • 1lime- rivet skal
  • 1 mskingefära- finriven
  • 0,5 dlrom- mörk
  • 200 gsmör
  • 2 dlfarinsocker
  • 3ägg
  • 1 tskkanel- mald
  • 3,5 dlvetemjöl- (210 g)
  • 1 tskbakpulver
  • 100 gpekannötter

Garnering

  • 250 gsugarpaste- eller marsipan
  • hushållsfärg- röd och grön

Gör så här

  1. Skär den torkade frukten i bitar. Blanda med limeskal, ingefära och rom. Låt dra ca 12 timmar.

  2. Sätt ugnen på 150 grader. Rör smör och farinsocker luftigt. Rör ner äg-gen, ett i taget. Blanda mjöl, kanel och bakpulver.

  3. Vänd ner frukt, mjölblandning och nötter i smör- och äggblandningen. Bred ut smeten i en avlång form klädd med bakplåtspapper, ca 1 ½ liter.

  4. Grädda kakan längst ner i ugnen ca 1 timme och 15 min. Känn med en sticka att kakan är genomgräddad. Låt kallna i formen.

  5. Färga ca 50 g av sugarpasten röd respektive grön. Forma till röda kulor och gröna löv. Kavla ut resterande sugarpaste och täck kakan. Forma ojämna kanter så att det ser ut som ett snötäcke. Garnera med löv och röda kulor. Förvara kakan i rumstemperatur, den är hållbar ca 2 veckor. * Sugarpaste är en sockerpasta som finns att köpa och beställa på t ex Panduro.

Vad tyckte du om receptet?