Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Christers mandelkubbar med vaniljsmak

I stället för bittermandelarom kan man ta två rivna bittermandlar.

Christers mandelkubbar med vaniljsmak
Christers mandelkubbar med vaniljsmak
Christers mandelkubbar med vaniljsmak
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 7 dlvetemjöl- (420 g)
  • 1 påsevaniljsåspulver- kokmarsan (11 g)
  • 1,5 dlströsocker
  • 2 tskhjorthornssalt
  • 1 tskvaniljsocker
  • 0,5 tskbakpulver
  • 150 gsmör
  • 1,5 dlkaffegrädde
  • 2ägg
  • 1 krmbittermandelarom

Garnering

  • 0,51 dlpärlsocker

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl, vaniljsåspulver, socker, hjorthornssalt, vaniljsocker och bakpulver i matberedare. Tillsätt smöret, skuret i mindre bitar. Häll i grädde, ägg och bittermandelarom. Arbeta snabbt ihop till en deg.

  2. Ta upp degen och forma den till en rulle med mjölade händer. Skär rullen i 20 bitar. Doppa bitarnas snittyta i pärlsocker och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.

  3. Grädda kubbarna mitt i ugnen 10-12 min. Låt kubbarna svalna på galler innan de äts till ett glas kall mjölk eller nybryggt kaffe.

Vad tyckte du om receptet?