Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
I stället för bittermandelarom kan man ta två rivna bittermandlar.
Sätt ugnen på 225°. Blanda mjöl, vaniljsåspulver, socker, hjorthornssalt, vaniljsocker och bakpulver i matberedare. Tillsätt smöret, skuret i mindre bitar. Häll i grädde, ägg och bittermandelarom. Arbeta snabbt ihop till en deg.
Ta upp degen och forma den till en rulle med mjölade händer. Skär rullen i 20 bitar. Doppa bitarnas snittyta i pärlsocker och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper.
Grädda kubbarna mitt i ugnen 10-12 min. Låt kubbarna svalna på galler innan de äts till ett glas kall mjölk eller nybryggt kaffe.