Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Choucroute

För att surkålen ska få en mild och fyllig smak sköljer man först av den i kallt vatten och låter den sedan få koka med kryddor, lök, vitt vin och fläsk. Gott med korvar och en grov senap. Får du inte tag på förkokt bog ska den kokas först i ca 1 1/2 timme innan den blandas med övriga ingredienser.

ChoucrouteChoucrouteChoucroute
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 600 gkorvar- blandade, till exempel Thüringer bratwurst, mejramskorv eller frankfurter
  • 1gul lök
  • 400 gsurkål
  • 1,5 dlvitt vin- torrt,till exempel riesling
  • 2 dlgrönsaksbuljong
  • 4lagerblad
  • 1 tskkummin
  • 400 grimmad bog- (förkokt)
  • 200 grökt sidfläsk
  • smör- till stekning

Tillbehör

  • senap- grov, fransk

Gör så här

  1. Stek korvarna i en stekpanna i smör. Häll av fettet från korvarna i en tjockbottnad, stor kastrull.

  2. Skala och skiva löken och lägg i den i kastrullen. Fräs löken på medelvärme tills den mjuknar.

  3. Spola av surkålen i kallt vatten i ett durkslag. Låt den rinna av. Lägg surkålen i kastrullen.

  4. Häll på vinet, grönsaksbuljongen och lägg i lagerblad och kummin.

  5. Bind upp bogen med bindgarn och bryn den i smör runtom. Lägg i det rökta sidfläsket och bogen i mitten på surkålen. Sätt på ett lock och låt sjuda i cirka 20 minuter.

  6. Ta upp fläsket och skär det i bitar.

  7. Lägg upp surkålen på ett stort fat eller i en stor stekpanna. Lägg på fläsket, bogen och korvarna. Servera med grov senap.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök