


Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Choronsås är en bearnaisesås som smaksatts med tomatpuré. Mycket god till allt grillat kött.
Smält 150 g smör. Ställ det åt sidan. Skala och finhacka löken. Lägg den i en kastrull och tillsätt örtstjälkar och pepparkorn. Häll över vatten och vinäger.
Koka utan lock tills ca 2 msk återstår. Sila bort stjälkar och pepparkorn. Blanda vinägerreduktionen och äggulor i en kastrull. Vispa kraftigt på låg värme tills det blir fluffigt och börjar tjockna.
Ta kastrullen åt sidan och tillsätt smöret, lite i taget, under kraftig vispning. Värm såsen under vispning om den blir för tunn.
Blanda ner hackad dragon och persilja i såsen och krydda med salt och cayennepeppar.
Fräs tomatpurén i 1 msk smör under omrörning ca 2 min. Blanda ner tomatpurén i såsen.