Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chorizopizza

”Detta är ett av mina bästa korvrecept. Inspiration har jag hämtat från en härlig skidresa där vi åt en vansinnigt god korvpizza på en alptopp. Jag använder naturligtvis så många svenska råvaror som möjligt och absolut en korv gjord på svenskt kött om jag gör pizzan hemma. Chorizon ska vara stark och ge karaktär, var noga med att smula korven över pizzan. Grönsakerna kan blandas friskt, välj gärna egna favoriter.” Maria Forshufvud

ChorizopizzaChorizopizzaChorizopizza
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1chorizo- färsk (rå), ca 100 g
  • 0,5aubergine
  • 0,5zucchini
  • 0,5röd paprika
  • 56cocktailtomater
  • 1 förppizzabotten- utkavlad med pizzasås
  • 100 gpizzaost- riven, ca

Till garnering och servering

  • flingsalt- peppar
  • parmesan- flagad
  • basilikablad- plockade
  • marinerade oliver

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225-250 grader. Klipp upp skinnet på korven och gröp ur färsen. Smula ner färsen i en bunke.

  2. Ansa och skiva aubergine och zucchini. Kärna ur och strimla paprikan.

  3. Pensla grönsakerna med oljan och grilla dem hastigt i en het grillpanna, de ska inte bli helt genomstekta.

  4. Pensla tomaterna med oljan och grilla dem hastigt i grillpannan.

  5. Rulla ut pizzadegen tillsammans med bakplåtspapperet på en plåt.

  6. Bred på såsen och strö över den rivna osten. Fördela över zucchni, aubergine och paprika. Toppa med korvfärsen. Garnera med cocktailtomaterna.

  7. Grädda pizzan i mitten av ugnen 15-20 minuter, eller tills pizzan är genomgräddad, korven är klar och degen fått fin färg.

  8. Salta, peppra och toppa pizzan med flagad parmesan och basilika. Servera med oliverna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept: Korvakademien Foto: Eva Hildén Styling: Lena Söderström

Recept från Mitt kök