Recept: Korvakademien Foto: Eva Hildén Styling: Lena Söderström
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
”Detta är ett av mina bästa korvrecept. Inspiration har jag hämtat från en härlig skidresa där vi åt en vansinnigt god korvpizza på en alptopp. Jag använder naturligtvis så många svenska råvaror som möjligt och absolut en korv gjord på svenskt kött om jag gör pizzan hemma. Chorizon ska vara stark och ge karaktär, var noga med att smula korven över pizzan. Grönsakerna kan blandas friskt, välj gärna egna favoriter.” Maria Forshufvud
Sätt ugnen på 225-250 grader. Klipp upp skinnet på korven och gröp ur färsen. Smula ner färsen i en bunke.
Ansa och skiva aubergine och zucchini. Kärna ur och strimla paprikan.
Pensla grönsakerna med oljan och grilla dem hastigt i en het grillpanna, de ska inte bli helt genomstekta.
Pensla tomaterna med oljan och grilla dem hastigt i grillpannan.
Rulla ut pizzadegen tillsammans med bakplåtspapperet på en plåt.
Bred på såsen och strö över den rivna osten. Fördela över zucchni, aubergine och paprika. Toppa med korvfärsen. Garnera med cocktailtomaterna.
Grädda pizzan i mitten av ugnen 15-20 minuter, eller tills pizzan är genomgräddad, korven är klar och degen fått fin färg.
Salta, peppra och toppa pizzan med flagad parmesan och basilika. Servera med oliverna.
Recept: Korvakademien Foto: Eva Hildén Styling: Lena Söderström
Recept från Mitt kök