Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chorizomusslor med friterade rotfrukter

Här får musslorna koka i ljust öl och äppelcider. Toppa med friterade rotfrukter.

Chorizomusslor med friterade rotfrukter
Chorizomusslor med friterade rotfrukter
Chorizomusslor med friterade rotfrukter
Foto: Joel Wåreus

Chorizomusslor

  • 1 kgmusslor
  • 0,5gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 5 cmpurjolök
  • smör- eller olja till stekning
  • 2 dlljust öl
  • 1 dläppelcider
  • 2 mskchipotle chili pasta
  • 2 dlvispgrädde
  • 2 tskmajsstärkelse (Maizena)
  • 0,5 tsksalt
  • 4chorizo

Friterade rotfrukter

  • 1morot
  • 0,25kålrot
  • 5 cmpurjolök
  • 34 dlolja- neutral, till fritering

Gör så här

  1. Chorizomusslor: Skölj och ansa musslorna, ta bort de som är trasiga och öppna.

  2. Hacka löken, vitlöken och strimla purjolöken fint.

  3. Fräs löken, vitlöken och purjolöken i smör eller olja i en stor kastrull eller gryta. Häll på öl och äppelcider. Koka upp och lägg i musslorna. Sätt på ett lock och koka ett par minuter tills musslorna öppnat sig.

  4. Sila av och lägg musslorna åt sidan. Koka ner vätskan i cirka 5 minuter. Rör i chipotlepastan och grädden.

  5. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och vispa i. Koka upp och smaka av med salt.

  6. Skär chorizon i skivor och lägg i grytan. Lägg i musslorna och rör om.

  7. Friterade rotfrukter: Skala och strimla rotfrukterna gärna på en mandolin. Strimla purjolöken fint.

  8. Värm oljan till 160-170 grader och fritera strimlorna. Låt de rinna av på en bit hushållspapper.

  9. Servering: Toppa musslorna med de friterade rotfruktsstrimlorna.

Vad tyckte du om receptet?

Servera gärna med french fries - här hittar du ett gott recept.

Recept från Mitt kök