Servera gärna med french fries - här hittar du ett gott recept.
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Här får musslorna koka i ljust öl och äppelcider. Toppa med friterade rotfrukter.
Chorizomusslor: Skölj och ansa musslorna, ta bort de som är trasiga och öppna.
Hacka löken, vitlöken och strimla purjolöken fint.
Fräs löken, vitlöken och purjolöken i smör eller olja i en stor kastrull eller gryta. Häll på öl och äppelcider. Koka upp och lägg i musslorna. Sätt på ett lock och koka ett par minuter tills musslorna öppnat sig.
Sila av och lägg musslorna åt sidan. Koka ner vätskan i cirka 5 minuter. Rör i chipotlepastan och grädden.
Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och vispa i. Koka upp och smaka av med salt.
Skär chorizon i skivor och lägg i grytan. Lägg i musslorna och rör om.
Friterade rotfrukter: Skala och strimla rotfrukterna gärna på en mandolin. Strimla purjolöken fint.
Värm oljan till 160-170 grader och fritera strimlorna. Låt de rinna av på en bit hushållspapper.
Servering: Toppa musslorna med de friterade rotfruktsstrimlorna.
Servera gärna med french fries - här hittar du ett gott recept.
Recept från Mitt kök