Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chorizogryta med bönor 
och avokadoyoghurt

God gryta med chorizo, köttfärs och bönor som serveras med en avokadoyoghurt.

Chorizogryta med bönor 
och avokadoyoghurt
Chorizogryta med bönor 
och avokadoyoghurt
Chorizogryta med bönor 
och avokadoyoghurt
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 300 gköttfärs
  • 2chorizo- 200 g
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 2röda paprikor
  • olivolja
  • 1 tskspiskummin
  • 1 tskpaprikapulver
  • 1 burktomater- passerade, 500 g
  • 2 mskkalvfond
  • 1 dlvatten
  • 1 burkvita bönor- stora 400 g
  • 0,5 tsksambal oelek
  • flingsalt
  • 1 krukakoriander- hackad

Avokadoyoghurt

  • 2avokador
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1 dlyoghurt- turkisk
  • tabasco
  • flingsalt

Till servering:

  • bröd- gott
  • grönsallad

Gör så här

  1. Skär korven i slantar. Hacka lök och vitlök. Skär paprikan i mindre bitar. Bryn färs, korv, lök, vitlök och paprika i olivolja. Låt spiskummin och paprikapulver fräsa med mot slutet. Tillsätt tomater, fond och vatten. Koka cirka 20 minuter med locket på glänt. Gör under tiden avokadoyoghurten.

  2. Skölj bönorna och låt rinna av. Vänd ner bönorna och koka ytterligare ett par minuter. Smaka av med sambal oelek och salt. Strö över koriander.

  3. Avokadoyoghurt: Mosa avokadon med citron. Blanda i vitlök och yoghurt. Smaka av med tabasco och salt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök