Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chorizogryta med bönor och avokadoyoghurt

Kryddig korv, spiskummin och paprika är goda smaksättare i köttfärsgrytan. Eftersom grytan innehåller bönor räcker det gott att servera bröd och en grönsallad till, men för den hungrige passar också basmatiris bra till.

Chorizogryta med bönor och avokadoyoghurt
Chorizogryta med bönor och avokadoyoghurt
Chorizogryta med bönor och avokadoyoghurt
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 300 gköttfärs
  • 2chorizo- 200 g
  • 1lök- gul
  • 2vitlöksklyftor
  • 2röda paprikor
  • olivolja
  • 1 tskspiskummin
  • 1 tskpaprikapulver
  • 1 burkpasserade tomater- 500 g
  • 2 mskkalvfond
  • 1 dlvatten
  • 1 burkvita bönor- stora 400 g
  • 0,5 tsksambal oelek
  • flingsalt
  • 1 krukakoriander- hackad
  • 2avokado
  • 1 mskcitron- pressad
  • 1vitlöksklyfta- pressad
  • 1 dlturkisk yoghurt
  • tabasco
  • flingsalt

Gör så här

  1. Skär korven i slantar. Hacka lök och vitlök. Skär paprikan i mindre bitar. Bryn färs, korv, lök, vitlök och paprika i olivolja. Låt spiskummin och paprikapulver fräsa med mot slutet.

  2. Tillsätt tomater, fond och vatten. Koka cirka 20 minuter med locket på glänt.

  3. Skölj bönorna och låt rinna av. Vänd ner bönorna och koka ytterligare ett par minuter. Smaka av med sambal oelek och salt. Strö över koriander och servera med avokadoyoghurt och bröd.

  4. Avokadoyoghurten: Mosa avokadoköttet med citron. Blanda i vitlök och yoghurt. Smaka av med tabasco och salt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök