Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chorizofisk med bönor

Recept på chorizofisk med bönor. Fisken får extra sting av chorizo. Den kan bytas ut mot parmaskinka eller salami.

Chorizofisk med bönor
Chorizofisk med bönor
Chorizofisk med bönor
Foto: Ulf Svensson

Ingredienser

  • 500 gfiskfilé- t ex hoki
  • 0,5 tsksalt
  • 100 gchorizo- i tunna skivor stark
  • 1lök- gul
  • 1 mskolivolja
  • 1 burkbönor- blandade (410 g)
  • 250 gkörsbärstomater
  • 160 gspenat- färsk
  • 0,5 tsksalt

Tillbehör

  • 200 gbröd- t ex baguette

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Skär fiskfiléerna i portionsstora bitar. Salta runtom och lägg dem i en ugnssäker form. Lägg några skivor chorizo på varje fiskbit. Stek mitt i ugnen ca 15 min.

  2. Skala och finhacka löken. Hetta upp olja i en rymlig stekpanna. Fräs löken på strax över medelvärme ca 2 min. Blanda ner avrunna och sköljda bönor och stek ytterligare ca 2 min.

  3. Halvera tomaterna och blanda ner dem. Blanda ner spenat och salt. Stek alltsammans ca 2 min. Servera med bröd. Ca 520 kcal per portion,18 g fett, 43 g protein, 43 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?