Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chorizobulgur med tomat, feta och koriander

Recept på chorizobulgur med tomat, feta och koriander. En enkel men smakrik variant på jambalaya.

Chorizobulgur med tomat, feta och koriander
Chorizobulgur med tomat, feta och koriander
Chorizobulgur med tomat, feta och koriander
Foto: Ulrika Pousette

Chorizobulgur med tomat, feta och koriander

  • 400 gchorizo
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 mskolivolja
  • 3 dlbulgur
  • 1 burktomater- krossade (400 g)
  • 4 dlvatten
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 200 gfetaost- (16 %)
  • 1 krukakoriander

Tillbehör

  • 100 gsalladsblad- blandade

Gör så här

  1. Skär korven i ca 1/2 cm tjocka skivor. Skala och skär löken i klyftor. Skala och skiva vitlöken.

  2. Stek korv, lök och vitlök i olja 2–3 min. Tillsätt bulgurn och fräs ytterligare ca 1 minut. Häll på krossade tomater och vatten. Smula i buljongtärningen och krydda med salt och peppar. Låt koka under lock ca 12 min.

  3. Bryt fetaosten och plocka bladen från koriandern. Strö fetaost och koriander över bulgurn och servera med sallad.

Vad tyckte du om receptet?