Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chorizo- och manchegovåfflor  

Chorizo i våffelsmeten? Vi lovar - det blir fantastiskt goda våfflor!  

Chorizo- och manchegovåfflor  
Chorizo- och manchegovåfflor  
Chorizo- och manchegovåfflor  
Foto: Stefan Wettainen

Ingredienser

  • 200 gchorizo-
  • 150 gmanchego
  • 1grön chili- t ex spansk peppar
  • 6 dlvetemjöl- (360 g)
  • 1 mskbakpulver
  • 0,5 tsksalt
  • 7 dlmineralvatten

Tillbehör

  • 1krispsalladshuvud
  • 3 mskolivolja
  • 1 mskcitron- pressad
  • 2 krmsalt
  • 50 gmanchego- hyvlad
  • 2 dlgräddfil

Gör så här

  1. Dra bort skinnet från korven och hacka inkråmet. Stek inkråmet i en het stekpanna under omrörning så att korven smulas sönder och får fin färg. Låt svalna.

  2. Grovriv osten. Kärna ur och finhacka chilin.

  3. Blanda mjöl, bakpulver och salt. Tillsätt vattnet och vispa till en klumpfri smet. Rör i korven, och eventuellt fett från den, ost och chili.

  4. Strimla salladen och blanda med olja, citronsaft och salt.

  5. Grädda ca 1 dl av smeten åt gången i ett hett våffeljärn tills våfflorna fått fin färg. Låt dem ligga på galler medan resten av smeten gräddas.

  6. Servera dem nygräddade toppade med sallad, hyvlad manchego och en klick gräddfil.

  7. Kökstipset! Gräddas våfflorna i ett våffeljärn med plastbeläggning eller ett väl instekt järn behövs inget extra smör vid gräddningen.

Vad tyckte du om receptet?