Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chorizo med sötsyrliga tomater

Den smakrika korven steks med tomater och lök i ugnen. En rätt som passar perfekt i matlådan.

Chorizo med sötsyrliga tomater
Chorizo med sötsyrliga tomater
Chorizo med sötsyrliga tomater
Chorizo med sötsyrliga tomater Foto: Per Ranung

Chorizo med sötsyrliga tomater

  • 4chorizo- (à 100 g, 9 % fett)
  • 6tomater
  • 2rödlökar
  • 1röd chili- t ex spansk peppar
  • 0,5 dlrödvinsvinäger
  • 2 mskströsocker
  • 1 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • 300 gspaghetti- eller annan pasta
  • 400 gbroccolibuketter- frysta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär tomaterna i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Kärna ur och finhacka chilin. Lägg tomater, lök och chili i en ugnssäker form. Tillsätt vinäger, socker, salt och peppar och blanda.

  2. Skär korven i bitar och stick ner i tomatsalladen. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

  3. Koka pasta och broccoli enligt anvisning på förpackningarna. Servera korv och tomater med pasta och broccolibuketter. 520 kcal per portion, 10 g fett, 26 g protein, 74 g kolhydrater

Vad tyckte du om receptet?