Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chorizo med senapsrostad klyftpotatis och tomatsås

Chorizo med senapsrostad klyftpotatis och tomatsås är god vardagsmat. De obligatoriska smaksättarna till korv – senap och ketchup – kommer här i form av rostad senapspotatis och tomatsås.

Chorizo med senapsrostad klyftpotatis och tomatsås
Chorizo med senapsrostad klyftpotatis och tomatsås
Chorizo med senapsrostad klyftpotatis och tomatsås
Foto: Lina Eriksson

Ingredienser

  • 4chorizo- (à 100 g)
  • 800 gpotatis
  • 1 påsesenapsfrön- gula (28 g)
  • 1gul lök
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 burkkörsbärstomater- (400 g)
  • 2 msktomatpuré
  • 1zucchini- (300 g)
  • 50 grucola
  • rapsolja
  • strösocker
  • salt
  • svartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° varmluft eller 250° konventionell. Skala eller skrubba potatisen och skär den i klyftor. Blanda potatisen med senapsfrön, 2 msk olja och 1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 min.

  2. Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg löken i en kastrull och tillsätt tomatkross, tomatpuré, 1/2 tsk socker, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt såsen koka under lock ca 15 min.

  3. Skär snitt i korven och stek den i en torr stekpanna på medelvärme tills den fått fin färg.

  4. Ansa och skär zucchinin i bitar. Stek dem bredvid korven tills de fått fin färg. Krydda dem med 2 krm salt.

  5. Blanda potatis och zucchini. Servera korven med potatis, tomatsås och rucola.

Vad tyckte du om receptet?