Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 25g
Protein: 20g
Kolhydrater: 49g
Chorizo med senapsrostad klyftpotatis och tomatsås är god vardagsmat. De obligatoriska smaksättarna till korv – senap och ketchup – kommer här i form av rostad senapspotatis och tomatsås.
Sätt ugnen på 225° varmluft eller 250° konventionell. Skala eller skrubba potatisen och skär den i klyftor. Blanda potatisen med senapsfrön, 2 msk olja och 1 tsk salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta potatisen mitt i ugnen ca 20 min.
Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg löken i en kastrull och tillsätt tomatkross, tomatpuré, 1/2 tsk socker, 1 tsk salt och 2 krm peppar. Låt såsen koka under lock ca 15 min.
Skär snitt i korven och stek den i en torr stekpanna på medelvärme tills den fått fin färg.
Ansa och skär zucchinin i bitar. Stek dem bredvid korven tills de fått fin färg. Krydda dem med 2 krm salt.
Blanda potatis och zucchini. Servera korven med potatis, tomatsås och rucola.