Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chorizo med rostade rotfrukter och het majskräm

Fryst majs kan man använda till mängder av goda rätter, i allt från grytor till soppor. Här en het majskräm med syra, sötma och hetta som även passar bra till grillad kyckling.

Chorizo med rostade rotfrukter och het majskräm
Chorizo med rostade rotfrukter och het majskräm
Chorizo med rostade rotfrukter och het majskräm
Annika Broman

Ingredienser

  • 300 gmorötter- skalade
  • 300 gpalsternackor- skalade
  • 2 mskolivolja
  • salt
  • svartpeppar
  • 1,5 tskhonung
  • 200 gmajs- tinad
  • 1 stvitlöksklyfta- stor
  • rapsolja- att steka i
  • 0,51 tsksambal oelek
  • 1 tskvitvinsvinäger
  • 0,5 tskbrun farin
  • 1,5 tskcrème fraiche
  • 4 stchorizo- (el annan god korv)
  • 1 pktärtskott- el valfri sallad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 240 grader, gärna grillfunktion. Skär varje palsternacka och morot i fyra klyftor. Lägg i en ugnsfast form och sväng runt med olivolja, honung samt salt och peppar. Rosta mitt i ugnen i cirka 30 minuter eller tills rotfrukterna börjar få kraftig gyllenbrun färg.

  2. Gör under tiden majskrämen. Finhacka vitlöken och fräs den hastigt i en uppvärmd stekpanna med rapsolja. Tillsätt majsen och stek allt i 2–3 minuter under omrörning tills majsen börjar få lite färg. (När man rostar majsen får den en ljuvlig söt smak)

  3. Häll majs och vitlök i en bunke och rör ner sambal oelek, vitvinsvinäger och farinsocker. Mixa grovt med en stavmixer och rör sedan ner crème fraichen. Smaka av med salt och svartpeppar.

  4. Stek eller grilla chorizon och servera med rotfrukter, majskräm och ärtskott eller valfri sallad.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök