Pinchos
Pinchos är små munsbitar från Baskien, inte svåra att göra själv. Så lägg cavan på kylning och bjud på gastonomiskt mini-äventyr. Här nedan hittar du alla recept för en pinco-buffé:
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på chorizo med padrones. Lyxa till det med pinchos! Till chorizo med padrones används padrones som är milda som paprikor och mycket goda att steka i olja. De är ett vanligt inslag när man äter tapas i Spanien. Välj den spanska, råa chorizon.
Sätt ugnen på 225°. Skär baguetten i skivor. Pensla med 2 msk olja och stek i het stekpanna tills brödet fått fin färg. Skala och halvera vitlöksklyftan och dra den över ena snittytan.
Stek korven runt om i medelvarm stekpanna ca 2 min. Lägg över i en ugnssäker form. Stek vidare mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna och vila ca 10 min.
Stek padrones i 2 msk olja på högsta värme tills de fått ordentligt med färg. Strö över flingsalt. Lägg dem på ett fat. Skär korven i 2 cm tjocka skivor och bryn den snabbt i samma stekpanna.
Halvera tomaterna och gnid snittytan över bröden. Toppa brödskivorna med padrones och korv. Stick i en pinne och servera direkt.
Pinchos är små munsbitar från Baskien, inte svåra att göra själv. Så lägg cavan på kylning och bjud på gastonomiskt mini-äventyr. Här nedan hittar du alla recept för en pinco-buffé: