Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Choripan - korv med bröd toppad med chimichurri

Recept på Choripan. Den argentinska versionen av korv med bröd fast här med chorizo. Chimichurrin kan du förbereda flera dagar i förväg och ha stående i kylen.

Choripan - korv med bröd toppad med chimichurri
Choripan - korv med bröd toppad med chimichurri
Choripan - korv med bröd toppad med chimichurri
Foto: Magnus Carlsson

Ingredienser

  • 4chorizo- av god kvalitet
  • 1baguette- stor

Chimichurri

  • 1 krukaoregano
  • 2vitlöksklyftor
  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar, -1
  • 1 dlolivolja
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 0,5 tskströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Chimichurri: Finhacka oreganon. Skala och finhacka vitlöken. Kärna ur och finhacka chilin. Blanda hacket i en skål och tillsätt olja, vinäger och socker. Blanda ordentligt och krydda med salt och peppar. Kan förvaras i lufttät burk i kylen drygt 1 vecka.

  2. Grilla eller stek chorizon. Skär baguetten i fyra bitar. Skär ett snitt i dem och ringla lite chimichurri i snitten. Lägg en korv i varje brödbit och toppa med mer chimichurri. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?