Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladwhoopies

Chokladwhoopies är små mjuka kakor med krämig fyllning. Dessa är fyllda med hasselnötstryffel. Tänk på att kakorna flyter ut under gräddningen.

Tove Nilsson
Chokladwhoopies
Chokladwhoopies
Chokladwhoopies
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Chokladwhoopies

  • 125 gsmör- rumsvarmt
  • 2,5 dlströsocker
  • 1ägg
  • 3,5 dlvetemjöl- (210 g)
  • 2 dlkakao
  • 1,5 tskbakpulver
  • 2 krmsalt
  • 1 dlgräddfil
  • 1,5 dlmjölk

Chokladkräm

  • 125 gmörk choklad- (70%)
  • 1 dlvispgrädde
  • 100 ghasselnötsmassa
  • 25 gsmör- rumsvarmt
  • 1 krmsalt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och socker vitt och fluffigt med elvisp, ca 5 min. Vispa i ägget.

  2. Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt. Sikta ner mjölblandningen i smeten och tillsätt gräddfil och mjölk. Blanda till en slät smet.

  3. Spritsa ut små klickar av smeten på plåtar med bakplåtspapper, stora som en femkrona. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna.

  4. Kräm: Finhacka chokladen. Värm grädden och häll den över chokladen. Rör tills chokladen smält. Tillsätt hasselnötsmassa, smör och salt och rör till en jämn kräm. Låt stå i kylen ca 1 timme.

  5. Lägg ihop kakorna två och två med kräm emellan.

Vad tyckte du om receptet?

Älskar du också att baka?  Missa då inte vårt nya inspirerande nyhetsbrev som är helt inriktat på bakning.