Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladwhoopies med vaniljfyllning - chokladigt och enkelt fika

Whoopies är små mjuksega kakor i två lager som läggs ihop två och två med kräm emellan. Kakorna kan varieras i det oändliga, till exempel med olika slags bär, choklad, nougat och färger.

Chokladwhoopies med vaniljfyllning - chokladigt och enkelt fikaChokladwhoopies med vaniljfyllning - chokladigt och enkelt fikaChokladwhoopies med vaniljfyllning - chokladigt och enkelt fika

Chokladwhoopies med vaniljfyllning

  • 2 krmsalt
  • 1 dlströsocker
  • 4 mskrapsolja
  • 1ägg
  • 0,75 dlkakao
  • 2 tskbakpulver
  • 0,5 dlmjölk
  • 50 gmörk choklad- (70%)
  • 50 gsmör- rumsvarmt
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)

Fyllning

  • 1 tskcitron- pressad
  • 2 dlflorsocker
  • 1vaniljstång
  • 150 gnaturell färskost

Garnering

  • kokosflingor
  • strössel

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv chokladen. Vispa socker, smör och olja poröst. Tillsätt mjölk och ägg. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör i choklad och salt.

  2. Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper och platta till den till små rundlar. Grädda i nedre delen av ugnen 10–12 min. Låt kakorna kallna på galler.

  3. Fyllning: Klyv vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Blanda vaniljfrön, färskost, florsocker och citron till en slät kräm. Lägg ihop kakorna, två och två, med kräm emellan.

  4. Garnering: Rulla sidorna i kokosflingor eller strössel och servera kakorna.

Vad tyckte du om receptet?

Servera på ett vackert kakfat

 Läs mer och köp här