Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Whoopies är små mjuksega kakor i två lager som läggs ihop två och två med kräm emellan. Kakorna kan varieras i det oändliga, till exempel med olika slags bär, choklad, nougat och färger.
Sätt ugnen på 175 grader. Riv chokladen. Vispa socker, smör och olja poröst. Tillsätt mjölk och ägg. Blanda mjöl, kakao och bakpulver och sikta ner i smeten. Rör i choklad och salt.
Klicka ut smeten på plåtar med bakplåtspapper och platta till den till små rundlar. Grädda i nedre delen av ugnen 10–12 min. Låt kakorna kallna på galler.
Fyllning: Klyv vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Blanda vaniljfrön, färskost, florsocker och citron till en slät kräm. Lägg ihop kakorna, två och två, med kräm emellan.
Garnering: Rulla sidorna i kokosflingor eller strössel och servera kakorna.