Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladvåfflor

Chokladvåfflor innehåller varken mjöl eller mjölk, vilket gör att även gluten- och laktosintoleranta kan äta dem.

ChokladvåfflorChokladvåfflorChokladvåfflor
Chokladvåfflor. Styling: Anna Nordh Foto: Pearl Åkesson

Ingredienser

  • 3 dlmajsstärkelse (Maizena)- Maizena
  • 1 dlkakao
  • 2 tskbakpulver
  • 3 mskströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 2 dlvatten
  • 2 mskmatolja
  • 4ägg
  • 2 msksmör- eller mjölkfritt margarin till gräddning

Tillbehör

  • grädde- lättvispad
  • bär- t ex hallon
  • citronmeliss

Gör så här

  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt vatten och matolja, rör till en slät smet. Vispa slutligen i äggen.

  2. Värm våffeljärnet, lägg på en liten klick smör eller margarin, häll på ca 1 dl smet och grädda. Lägg våfflorna allt eftersom på galler.

  3. Servera de nygräddade våfflorna med grädde och bär. Garnera med citronmeliss.

Vad tyckte du om receptet?