Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladvåffla med bär & chokladkross

Den här våfflan blir en härlig dessert med choklad i smeten, banan, bär och chokladkross ovanpå.

Chokladvåffla med bär & chokladkrossChokladvåffla med bär & chokladkrossChokladvåffla med bär & chokladkross
MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 3 dlgrädde
  • 2,5 dlvatten- iskallt,prova gärna sodavatten
  • 4 dlvetemjöl
  • 1 mskflorsocker- eller brunfarinsocker
  • 1 tskvaniljsocker
  • 2 mskkakao
  • 1,5 tskbakpulver
  • 1 krmsalt
  • 70100 gchoklad- spara lite till garnering på våfflan
  • smör- till gräddning

Tillbehör till servering

  • 23bananer
  • 2,5 dlgrädde- vispad
  • 23 dlhallon- färska eller rårörda med lite socker

Gör så här

  1. Vispa grädden tjock.

  2. Blanda vatten, mjöl, socker, vaniljsocker, kakao, bakpulver och salt till en slät smet.

  3. Rör i det avsvalnade smöret tillsammans med hackad choklad.

  4. Vänd sist ner den vispade grädden.

  5. Grädda.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök