Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på våffelhjärtan med nöttopping. Om du har hasselnötslikör hemma är det gott att smaksätta nötgrädden med några droppar.
Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, socker och salt. Tillsätt vattnet och vispa till en klimpfri smet. Blanda i smöret.
Nöttoping: Rosta nötterna i en torr, het stekpanna tills skalet börja spricka och bli svart. Gnugga bort det mesta av skalet i en handduk. Mixa hälften av nötterna tillsammans med sockret i en matberedare. Grovhacka resten av nötterna.
Vispa grädden till ett fast skum. Blanda i de mixade nötterna.
Grädda våfflor av smeten i ett våffeljärn. Låt dem svalna på galler.
Bryt isär våfflorna till hjärtan och toppa dem med nötgrädde och hackade nötter.