Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladvåffelhjärtan med nöttopping

Recept på våffelhjärtan med nöttopping. Om du har hasselnötslikör hemma är det gott att smaksätta nötgrädden med några droppar.

Chokladvåffelhjärtan med nöttoppingChokladvåffelhjärtan med nöttoppingChokladvåffelhjärtan med nöttopping
Chokladvåffelhjärtan Foto: Helén Pe

Ingredienser

  • 100 gsmör
  • 3 dlvetemjöl- (180 g)
  • 2 mskkakao
  • 2 tskbakpulver
  • 2 tskströsocker
  • 0,5 tsksalt
  • 4 dlvatten

Nöttopping

  • 100 ghasselnötter
  • 2 mskfarinsocker
  • 2 dlvispgrädde

Gör så här

  1. Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl, kakao, bakpulver, socker och salt. Tillsätt vattnet och vispa till en klimpfri smet. Blanda i smöret.

  2. Nöttoping: Rosta nötterna i en torr, het stekpanna tills skalet börja spricka och bli svart. Gnugga bort det mesta av skalet i en handduk. Mixa hälften av nötterna tillsammans med sockret i en matberedare. Grovhacka resten av nötterna.

  3. Vispa grädden till ett fast skum. Blanda i de mixade nötterna.

  4. Grädda våfflor av smeten i ett våffeljärn. Låt dem svalna på galler.

  5. Bryt isär våfflorna till hjärtan och toppa dem med nötgrädde och hackade nötter.

Vad tyckte du om receptet?