Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Chokladtryfflar med havtorn och passion är en tryffel med hög syra. Havtorn hittar du i frysdisken i välsorterade butiker.
Hacka chokladen. Passera havtornen genom en sil. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
Koka upp havtornspuré, vaniljfrön, grädde och honung och mixa slätt med mixerstav.
Koka upp igen och häll blandningen över chokladen. Rör tills chokladen lösts upp. Låt svalna till 35–40° och tillsätt smöret.
Häll smeten i en plastad form och låt stelna, 24 timmar i rumstemperatur eller timmar i kyl.
Rulla smeten till bollar och rulla i passionsfruktspulver.
Hittar du inte frystorkat passionsfruktspulver går det att byta ut mot annat syrligt pulver, t ex hallon eller lingon.