Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladtryfflar med havtorn och passion

Chokladtryfflar med havtorn och passion är en tryffel med hög syra. Havtorn hittar du i frysdisken i välsorterade butiker.

Chokladtryfflar med havtorn och passionChokladtryfflar med havtorn och passionChokladtryfflar med havtorn och passion
Foto: Peter Carlsson

Ingredienser

  • 250 gchoklad- mörk
  • 100 gmjölkchoklad
  • 100 ghavtorn
  • 0,5vaniljstång
  • 1,25 dlvispgrädde
  • 0,5 dlhonung- flytande
  • 50 gsmör

Garnering

  • 0,75 dlpassionsfruktspulver- frystorkat

Gör så här

  1. Hacka chokladen. Passera havtornen genom en sil. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.

  2. Koka upp havtornspuré, vaniljfrön, grädde och honung och mixa slätt med mixerstav.

  3. Koka upp igen och häll blandningen över chokladen. Rör tills chokladen lösts upp. Låt svalna till 35–40° och tillsätt smöret.

  4. Häll smeten i en plastad form och låt stelna, 24 timmar i rumstemperatur eller timmar i kyl.

  5. Rulla smeten till bollar och rulla i passionsfruktspulver.

  6. Hittar du inte frystorkat passionsfruktspulver går det att byta ut mot annat syrligt pulver, t ex hallon eller lingon.

Vad tyckte du om receptet?