Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Chokladtryfflar med hallon och vanilj blir vackert röda av hallonpulver. Hallonpulver kan man enkelt göra själv genom att mixa torkade hallon.
Hacka chokladen. Passera hallonen genom en sil. Halvera vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.
Koka upp hallonpuré, vaniljfrön, grädde och honung och mixa slätt med mixerstav.
Koka upp igen och häll blandningen över chokladen. Rör tills chokladen lösts upp. Låt svalna till 35–40°. Tillsätt smöret.
Häll smeten i en form och låt stelna, 24 timmar i rumstemperatur eller 4 timmar i kyl.
Rulla smeten till bollar och rulla dem i hallonpulver.