Chokladtryfflar har fått sitt namn från tryffelsvampen eftersom de ser ut som tryfflar när man rullar dem i kakao. Ett tips är att göra dubbel sats, de här godbitarna försvinner snabbt!
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Chokladtryfflar har fått sitt namn från tryffelsvampen eftersom de ser ut som tryfflar när man rullar dem i kakao. Ett tips är att göra dubbel sats, de här godbitarna försvinner snabbt!
Hacka chokladen fint och lägg i en skål.
Koka upp grädden och honungen. Häll den varma grädden över chokladen och rör tills all choklad smält.
Rör eller mixa med en mixerstav i smöret.
Sätt plastfilm över bunken och ställ in i kylen i 4–5 timmar.
Sikta kakaon på ett fat.
Ta ut skålen ur kylen och skeda upp tryffeln och rulla bollar. Rulla bollarna direkt i kakaon, flytta över bollarna till en liten bricka med bakplåtspapper.
Sätt in tryfflarna i kylen i ett par timmar tills de stelnar.
Flytta över tryfflarna i en lufttät burk och förvara i kylen.
Chokladtryfflar har fått sitt namn från tryffelsvampen eftersom de ser ut som tryfflar när man rullar dem i kakao. Ett tips är att göra dubbel sats, de här godbitarna försvinner snabbt!
Recept från Mitt kök