Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Mörka chokladtryfflar

Chokladtryfflar har fått sitt namn från tryffelsvampen eftersom de ser ut som tryfflar när man rullar dem i kakao. Ett tips är att göra dubbel sats, de här godbitarna försvinner snabbt!

Mörka chokladtryfflar
Mörka chokladtryfflar
Mörka chokladtryfflar
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 300 gmörk choklad
  • 1,5 dlvispgrädde
  • 1 mskhonung
  • 20 gsmör- mjukt

Att rulla i

  • 1 dlkakao

Gör så här

  1. Hacka chokladen fint och lägg i en skål.

  2. Koka upp grädden och honungen. Häll den varma grädden över chokladen och rör tills all choklad smält.

  3. Rör eller mixa med en mixerstav i smöret.

  4. Sätt plastfilm över bunken och ställ in i kylen i 4–5 timmar.

  5. Sikta kakaon på ett fat.

  6. Ta ut skålen ur kylen och skeda upp tryffeln och rulla bollar. Rulla bollarna direkt i kakaon, flytta över bollarna till en liten bricka med bakplåtspapper.

  7. Sätt in tryfflarna i kylen i ett par timmar tills de stelnar.

  8. Flytta över tryfflarna i en lufttät burk och förvara i kylen.

Vad tyckte du om receptet?

Chokladtryfflar har fått sitt namn från tryffelsvampen eftersom de ser ut som tryfflar när man rullar dem i kakao. Ett tips är att göra dubbel sats, de här godbitarna försvinner snabbt!

Recept från Mitt kök