Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladtårta med chokladtryffel och chokladägg

Recept på en fyllig chokladtryffeltårta med kaffe och mörk rom. Tryffeln på tårtan ska vara lite kladdig när påskgodisäggen läggs på, då fastnar de lättare.

Chokladtårta med chokladtryffel och chokladäggChokladtårta med chokladtryffel och chokladäggChokladtårta med chokladtryffel och chokladägg
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 200 gsmör
  • 4ägg
  • 5 dlströsocker
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 4 mskkakao
  • 2 tskvaniljsocker
  • 0,5 dlespresso- eller starkt kaffe

Chokladtryffel

  • 150 gmörk choklad- mörk (70 %)
  • 1 dlvispgrädde
  • 2 mskhonung
  • 50 gsmör- rumstempererat
  • 2 clrom- mörk

Garnering

  • 16påskgodisägg

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna.

  2. Blanda ägg, smör och socker. Sikta i de torra ingredienserna. Rör i kaffet.

  3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt svalna.

  4. Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädde och honung. Häll grädden över chokladen och rör tills chokladen smält. Tillsätt smöret och rör tills det smält. Blanda i rom. Låt tryffelsmeten svalna.

  5. Bred ut tryffel över tårtan. Sätt in i kylen ca 10 min och garnera sedan med påskgodisägg.

Vad tyckte du om receptet?

Läs också: Recept på nougattryffel med hasselnötsströssel