Läs också: Recept på nougattryffel med hasselnötsströssel
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på en fyllig chokladtryffeltårta med kaffe och mörk rom. Tryffeln på tårtan ska vara lite kladdig när påskgodisäggen läggs på, då fastnar de lättare.
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret och låt det svalna.
Blanda ägg, smör och socker. Sikta i de torra ingredienserna. Rör i kaffet.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 35 min. Låt svalna.
Hacka chokladen och lägg den i en bunke. Koka upp grädde och honung. Häll grädden över chokladen och rör tills chokladen smält. Tillsätt smöret och rör tills det smält. Blanda i rom. Låt tryffelsmeten svalna.
Bred ut tryffel över tårtan. Sätt in i kylen ca 10 min och garnera sedan med påskgodisägg.
Läs också: Recept på nougattryffel med hasselnötsströssel