Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladtryffelpajer

Pajerna görs dagen innan.

Chokladtryffelpajer
Chokladtryffelpajer
Chokladtryffelpajer
Thomas Carlén

Ingredienser

  • 12 stmazarinformar- i aluminium
  • citronmeliss
  • hallon

Botten

  • 1 dlmandel- skållad
  • 3 mskströsocker
  • 2,5 dlvetemjöl
  • 100 gsmör
  • 1 stäggula
  • 2 mskmandellikör

Tryffel

  • 200 gmörk choklad- 70 procent
  • 100 gvit choklad
  • 1 dlgrädde
  • 1 dlhallonpuré

Gör så här

  1. Ugn: 200 grader Mixa mandel och socker i matberedaren med kniven monterad. Tillsätt vetemjöl, smör och äggula och mandellikör. Kör tills det bildas en degboll. Ta upp degen på arbetsbänk och rulla degen till en rulle. Dela den i 12 bitar. Tryck ut degen i aluminiumformarna. Ställ in formarna i kylen 30 minuter. Nagga bottnarna med gaffel och grädda i mitten av ugnen, 200 grader, cirka 12 minuter, så att formarna är genomgräddade och har fin färg. Låt dem kallna på galler. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Koka upp grädde och hallonpuré i en kastrull. Häll den heta gräddblandningen över chokladen och rör om tills den smälter och är helt slät. Fyll mandelformarna med chokladtryffel och låt de stå svalt över natten för att stelna. Dekorera med citronmeliss och hallon.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök