Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladtryffel med saltlakrits och hallon

Recept på chokladtryffel med saltlakrits och hallon. Samma grundsmak men rullade i olika toppingar. Överbliven kondenserad mjölk är god att ringla över glass.

Chokladtryffel med saltlakrits och hallonChokladtryffel med saltlakrits och hallonChokladtryffel med saltlakrits och hallon
Recept på chokladtryffel med saltlakrits och hallon. Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 200 gmörk choklad- mörk (70 %)
  • 50 gsmör
  • 0,5 burkkondenserad mjölk- (à 397 g)
  • 2 krmflingsalt

Topping

  • hallonpulver- eller lakritspulver

Gör så här

  1. Finhacka chokladen. Smält choklad, smör och kondenserad mjölk försiktigt i en kastrull.

  2. Rör om till en jämn smet. Tillsätt flingsalt  och rör om.

  3. Bred ut smeten  i en form, 10 x 15 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt stelna i kylen.

  4. Skär i bitar eller rulla till kulor. Rulla tryfflarna i valfritt pulver. 

Vad tyckte du om receptet?

Recept av Allt om Matredaktionen