Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladtryffel med kokos

Hemmagjort julgodis när det är som bäst. De här chokladtryfflarna med kokos gör du enkelt själv, allt du behöver är fyra ingredienser!

Chokladtryffel med kokos
Chokladtryffel med kokos
Chokladtryffel med kokos
Foto: Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 200 gvit choklad- gärna Lindts med kokos
  • 1 dlgrädde
  • 2 tskingefära- färsk, riven

Garnering:

  • 2 dlkokos
  • 50100 gvit choklad

Gör så här

  1. Rosta kokosen till garnering svagt gyllene i ugn, 200 grader, i 3–5 minuter.

  2. Hacka chokladen fint och lägg den i en skål. Koka upp grädden och tillsätt ingefäran. Sila ner grädden i chokladen.

  3. Rör blandningen till en början med små rörelser i mitten av skålen och fortsätt sedan röra till en jämn tryffelmassa. Låt stå svalt och stelna.

  4. Ta upp små kulor med en sked och rulla till tryfflar. Smält vit choklad över vattenbad eller i mikron. Doppa tryfflarna i chokladen och rulla dem i rostad kokos. Förvaras svalt.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök