Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladtryffel med havtorn - passar fint till kaffet efter maten

Utsökta små chokladtryfflar som passar perfekt till kaffet efter maten. Cocoa nibs finns att köpa i välsorterade livsmedelsbutiker.

Chokladtryffel med havtorn - passar fint till kaffet efter maten
Chokladtryffel med havtorn - passar fint till kaffet efter maten
Chokladtryffel med havtorn - passar fint till kaffet efter maten

Chokladtryffel med havtorn

  • 300 gmjölkchoklad
  • 150 gmörk choklad- mörk gärna criollo (70%)
  • 200 ghavtornspuré- se nedan
  • 50 gsmör
  • 0,5 dlhonung
  • 1 krmhavssalt

Garnering

  • 2 mskkakao- av hög kvalitet
  • 2 mskkakaobönor- krossade (cocoa nibs)

Havtornspuré

  • 250 ghavtorn- frysta
  • 2 mskströsocker

Gör så här

  1. Havtornspuré: Koka upp havtorn och socker. Mixa och passera genom en sil.

  2. Hacka de båda chokladsorterna och lägg i en skål. Koka upp havtornspurén. Tillsätt smör, honung och salt under vispning.

  3. Häll den varma purén över chokladen och låt stå ca 5 min. Mixa slätt med mixerstav. Häll chokladen i en form, ca 15 x 30 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt stå i kylen ca 12 timmar.

  4. Skär tryffeln i bitar eller rulla till runda tryfflar. Pudra över kakao och strö eventuellt  på krossade kakaobönor.

Vad tyckte du om receptet?