Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på chokladtryffel med apelsinkola. Glykos i tryffeln ger en len och mjuk konsistens.
Koka upp grädde och salt i en liten kastrull.
Smält socker och glykos i en kastrull tills det är gyllenbrunt. Ta kastrullen från värmen och tillsätt grädden försiktigt under vispning. Låt koka 1 minut tills sockret lösts upp igen. Låt svalna något, ca 2 min.
Finhacka båda chokladsorterna och lägg dem i en bunke. Tillsätt smör, apelsinskal och cointreau. Häll den varma karamellsåsen över chokladen. Låt stå 10 min utan att röra.
Rör därefter ihop tryffeln med en slickepott (här hittar du en slickepott från Roy Fares). Häll tryffeln i en form med bakplåtspapper eller i knäckformar. Låt stelna i kylen till nästa dag.
Pudra över kakaon och strö över apelsinskalet. Skär tryffeln i bitar med en varm kniv. Förvara i kylen tills de ska serveras.
Foto: Ulrika Pousette
Chokladtryffel apelsin