Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladtoscarutor

Chokladtoscarutor har ett knaprigt täcke med rikligt med nötter. De blandade nötterna kan ersättas med samma mängd grovhackade mandlar.

ChokladtoscarutorChokladtoscarutorChokladtoscarutor
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 150 gsmör
  • 4ägg
  • 3 dlströsocker
  • 0,5 dlmjölk
  • 3,5 dlvetemjöl- (210 g)
  • 0,5 dlkakao
  • 2 tskbakpulver

Toscasmet

  • 100 gchoklad- mörk (70%)
  • 200 gsmör
  • 2 dlströsocker
  • 0,5 dlvetemjöl
  • 0,5 dlmjölk
  • 200 gnötter- blandade, t ex pecannötter, pistaschnötter, pinjenötter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt smör och mjölk. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Vänd ner mjölblandningen i äggsmeten och rör till en jämn smet.

  2. Häll smeten i en liten långpanna, ca 20 x 30 xcm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 min.

  3. Toscasmet: Hacka chokladen. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, mjöl och mjölk. Låt koka upp under omrörning. Blanda ner chokalden och rör tills den smält.

  4. Häll smeten över kakan och strö på nötterna. Grädda kakan ytterligare ca 10 min. Låt kakan kallna innan den skärs i rutor och serveras.

Vad tyckte du om receptet?