Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Chokladdoppade mördegskakor med ett härligt berg av nötter.
Sätt ugnen på 175°. Skär smöret i tärningar och tillsätt mjöl, socker, kakao och ägg. Arbeta ihop allt till en deg, gärna i matberedare. Forma degen till en rulle och låt den vila i kylen ca 30 min.
Skär degrullen i bitar, ca 3 cm breda. Lägg en degbit i varje hål i en muffinsplåt med stadiga pappersformar eller i metallformar, ca 6 cm i diameter och tryck till degen med fingret så det blir en fördjupning i varje kaka.
Grädda kakorna mitt i ugnen ca 5 min. Gör toscasmeten under tiden.
Toscasmet: Koka ihop alla ingredienser, förutom nötterna, tills det blir en jämn och tjock smet. Rör hela tiden så att det inte fastnar i botten. Vänd ner nötterna i smeten.
Ta ut kakorna och lägg en klick toscasmet i varje kaka. Grädda dem ytterligare 5–6 min.
Hacka chokladen och smält den i en skål över vattenbad eller i mikro. Doppa halva kakorna i chokladen och låt dem stelna på ett galler.