Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladtoddy

Chokladtoddy med krispiga franska småkakor blir en läcker efterrätt efter påskmiddagen.

Chokladtoddy
Chokladtoddy
Chokladtoddy
Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 100 gmörk choklad- 70 %
  • 5 dlmjölk
  • 4 stäggulor
  • socker- 3/4 dl
  • 4 mskCointreau- eller rom, kan uteslutas

Gör så här

  1. Hacka chokladen fint.

  2. Värm mjölken i en kastrull till strax under kokpunkten.

  3. Vispa ner chokladen i mjölken tills det blir en jämn blandning.

  4. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt i en bunke.

  5. Vispa ner den varma chokladmjölken i äggvispet till en toddy. Tillsätt eventuellt likör eller rom.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök