Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på chokladterrin med apelsinpärlor och krispiga pistaschnötter. Frisk smak av blodapelsin i form av lena tapiokapärlor. Chokladterrin och nötter kan göras 2 dagar i förväg.
Skölj apelsinen i ljummet vatten. Riv skalet och pressa ut 1 msk saft. Smält chokladen tillsammans med smöret i en kastrull. Tillsätt sirap, grädde, apelsinskal och -saft, ägg och salt. Rör till en jämn smet.
Häll smeten i en form, ca 8 x 12 cm, klädd med plastfolie. Ställ i kylen ca 12 timmar.
Pärlor: Sjud tapiokapärlorna enligt anvisning på förpackningen. Häll över i en skål med iskallt vatten för att avstanna kokningen. Sila bort vattnet genom en finmaskig sil och häll pärlorna i en skål med apelsinsaft och socker. Rör om och täck med plastfolie. Låt stå i kylen ca 6 timmar, tills pärlorna sugit åt sig av saften.
Nötter: Stek nötterna i torr het panna 1 minut. Häll över sirap och olja och stek vidare 1–2 min. Smula över flingsalt. Häll nötterna på bakplåtspapper och låt kallna. Grovhacka nötterna.
Skala och skär ut filéer av apelsinerna.
Skär terrinen i skivor. Garnera med tapiokapärlor, nötter, apelsin och citronmeliss.