Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladtarteletter med mintpannacotta

Läckra tarteletter med fräsch mint och maffig choklad. Börja med bakverken dagen före servering. Recept av Åsa Swanberg.

Chokladtarteletter med mintpannacottaChokladtarteletter med mintpannacottaChokladtarteletter med mintpannacotta
Foto Åsa Swanberg

Chokladganache

  • 1 dlvispgrädde
  • 100 gmörk choklad

Mintpannacotta

  • 1gelatinblad
  • 2,5 dlvispgrädde
  • 2 mskströsocker
  • 1 tskmynta- torkad

Mjölkchokladtarteletter

  • 100 gsmör
  • 100 gmjölkchoklad- grovhackad
  • 1 dlströsocker
  • 2 dlfarin strö- brun
  • 2ägg
  • 1,5 dlvetemjöl
  • 0,5 dlkakao
  • 1 krmsalt

Garnering

  • 0,5 dlpistaschnötter- grovhackade

Gör så här

  1. Ganache: Hacka chokladen och lägg den i en liten skål. Koka upp grädden i en kastrull och häll den över chokladen. Rör om eller mixa tills chokladen smält. Låt ganachen stå i rumstemperatur till nästa dag.

  2. Pannacotta: Låt gelatinet ligga i kallt vatten i cirka 5 minuter. Sjud upp grädde, strösocker och mynta i en kastrull. Ta kastrullen från plattan. Krama ur gelatinet och låt det smälta i gräddblandningen. Häll smeten i en skål, täck den med plastfolie och ställ skålen i kylskåp i minst 2 timmar.

  3. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa 6 portionsformar med avtagbar kant, cirka 12 cm i diameter.

  4. Tarteletter: Smält smöret i en kastrull, stäng av plattan, lägg i chokladen och rör tills den smält. Ställ kastrullen åt sidan.

  5. Rör ihop strösocker, farin och ägg. Tillsätt resten av ingredienserna och rör till en jämn smet. Fördela smeten i formarna. Grädda tarteletterna i mitten av ugnen i cirka 12 minuter. Låt dem kallna i sin form.

  6. Vispa den kalla pannacottasmeten med elvisp. Fyll en spritspåse, försedd med slät tyll, med smeten.

  7. Fyll en spritspåse, försedd med tät stjärntyll, med chokladganachen.

  8. Spritsa ut pannacottan och ganachen i ett fint mönster över tarteletterna. Toppa med hackade pistaschnötter.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök