Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladtårta med valnötter - recept

Här är en krämig chokladtårta, nästan som en len mousse, toppad med knapriga valnötter. Servera med lättvispad grädde.

Chokladtårta med valnötter - recept
Chokladtårta med valnötter - recept
Chokladtårta med valnötter - recept
Foto: Joel Wåreus

Chokladtårta

  • 200 gsmör
  • 200 gchoklad- (sockerfri)
  • 4ägg
  • 0,5 dlsötströ
  • smör och mandelmjöl- till formen

Chokladglasyr

  • 100 gmörk choklad- (sockerfri)
  • 1 dlvispgrädde
  • 2 msksmör- mjukt

Topping

  • 50 gvalnötter

Tillbehör

  • 3 dlvispgrädde- lätt vispad

Gör så här

  1. Chokladtårta: Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform, 24 centimeter i diameter. Smörj kanterna med smör. Mjöla med mandelmjöl.

  3. Smält smöret och chokladen i ett varmt vattenbad.

  4. Vispa ihop ägg och sötströ.

  5. Blanda ner chokladsmeten i äggsmeten och rör tills allt blandats ordentligt.

  6. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 9-10 minuter.

  7. Ta ut kakan och låt den svalna.

  8. Chokladglasyr: Hacka chokladen och lägg den i en skål.

  9. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills alla choklad smält, rör i smöret.

  10. Häll glasyren över tårtan.

  11. Servering: Garnera kakan med valnötter och servera lättvispad grädde till.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök