Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Här är en krämig chokladtårta, nästan som en len mousse, toppad med knapriga valnötter. Servera med lättvispad grädde.
Chokladtårta: Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform, 24 centimeter i diameter. Smörj kanterna med smör. Mjöla med mandelmjöl.
Smält smöret och chokladen i ett varmt vattenbad.
Vispa ihop ägg och sötströ.
Blanda ner chokladsmeten i äggsmeten och rör tills allt blandats ordentligt.
Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 9-10 minuter.
Ta ut kakan och låt den svalna.
Chokladglasyr: Hacka chokladen och lägg den i en skål.
Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills alla choklad smält, rör i smöret.
Häll glasyren över tårtan.
Servering: Garnera kakan med valnötter och servera lättvispad grädde till.
Recept från Mitt kök