Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Kakan går bra att förbereda i god tid innan för att sedan fyllas med chokladgrädden strax före servering.
Sätt ugnen på 175 grader. Rör rumsvarmt smör och socker till en fluffig konsistens. Smält chokladen med grädde på låg temperatur i en kastrull. Sätt åt sidan och låt svalna en stund.
Rör ner äggen ett i taget i smör- och sockersmeten. Blanda mjöl med kakao och vaniljsocker. Blanda den smälta chokladen och mjölblandningen i äggsmeten växelvis. Rör till en jämn smet.
Smöra och bröa en springform 24 centimeter i diameter. Fyll formen med smeten och grädda mitt i ugnen i cirka 45 minuter tills kakan känns torr. Låt den svalna. Fram till hit kan man förbereda dagen innan.
Häll grädde i en bunke. Dela vaniljstången på mitten och skrapa ur fröna. Tillsätt i grädden och vispa till en fluffig konsistens. Finhacka chokladen och blanda ner.
Lägg chokladen till glasyren i en kastrull och tillsätt florsocker. Dela vaniljstången och skrapa ner fröna. Tillsätt smör och grädde. Smält sakta på svag värme. Dra kastrullen av värmen för att svalna.
Dela kakan i tre delar. Lägg bottendelen på ett fat och fyll med chokladgrädden. Lägg på nästa botten och fyll med resten av chokladgrädden. Avsluta med kakbotten och fördela den avsvalnade glasyren.
Recept från Mitt kök