Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Lika lättgjord som ljuvlig chokladtårta toppad med mintchoklad. Det går bra att göra dubbel sats, använd då en större form, cirka 23 cm i diameter.
Sätt ugnen på 175 grader. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten på en springform, cirka 16 cm i diameter. Smörj kanterna.
Smält smöret i en kastrull. Ta kastrullen från värmen och lägg i chokladen, rör tills den smält. Låt det svalna.
Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och pösigt i en skål.
Sikta ner vetemjölet och vänd försiktigt runt det med en slickepott. Tillsätt choklad- blandningen och rör till en jämn och slät smet. Häll smeten i formen.
Grädda kakan i mitten av ugnen i cirka 20 minuter. Låt den svalna i formen och ställ den sedan kallt.
Glasyr: Bryt chokladen i bitar och skär smöret i tärningar. Låt choklad och smör smälta samman i en kastrull. Låt det svalna. Glasyren ska tjockna något, men ändå vara rinnig.
Ta kakan ur formen och ställ den på ett galler. Häll glasyren över kakan och låt den stelna.
Vispa grädden medelfast och vänd ner konjaken. Servera den smaksatta grädden till kakan.