Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Riktigt maffig chokladtårta med kladdkaka som botten och ett täcke av ganache. Toppa med riven kokos och servera med lättvispad grädde.
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en springform cirka 24 centimeter i diameter och pudra lätt med vetemjöl.
Smält smöret och ställ kastrullen åt sidan.
Rör ihop ägg och socker i en skål.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner i äggsmeten. Tillsätt smöret och blanda ihop med smeten. Häll upp smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i 18-20 minuter. Låt kakan svalna helt och gör sedan ganachen.
Hacka chokladen och lägg den i en skål.
Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills all choklad smält. Låt svalna något och häll sedan ganachen över kakan och strö över kokosen.
Låt kakan stå i rumstemperatur i 4-5 timmar eller sätt in den i kylen tills den stelnat, det tar ett par timmar.
Recept från Mitt kök