Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladtårta - LCHF

Här är en härligt krämig chokladtårta, nästan som en len mousse. Servera med lättvispad grädde.

Chokladtårta - LCHF
Chokladtårta - LCHF
Chokladtårta - LCHF
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Botten

  • smör- till formen
  • mandelmjöl- till formen
  • 200 gsmör
  • 200 gchoklad
  • 2 mskespresso
  • 4ägg
  • 0,5 dlsötningsmedel- till exempel Suketter strö
  • 0,5 tskvaniljpulver

Chokladglasyr

  • 100 gmörk choklad
  • 1 dlvispgrädde
  • 2 msksmör- mjukt
  • 30 gmandel- flagad, rostad i en torr stekpanna

Tillbehör

  • 3 dlvispgrädde- lätt vispad

Gör så här

  1. Botten: Sätt ugnen på 200 grader.

  2. Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform, 24 centimeter i diameter. Smöra och mjöla kanterna med mandelmjöl.

  3. Smält smöret och chokladen i ett vattenbad, rör i kaffet.

  4. Vispa ihop ägg, sötningsmedel och vaniljpulvret. Blanda ner chokladsmeten i äggsmeten och rör tills allt blandats ordentligt. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 9-10 minuter.

  5. Ta ut kakan och låt den svalna.

  6. Chokladglasyr: Hacka chokladen och lägg den i en skål.

  7. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills all choklad smält, rör i smöret. Häll glasyren över tårtan.

  8. Strö över flagad, rostad mandel. Låt glasyren stelna.

  9. Servering: Servera chokladtårtan med lättvispad grädde.

Vad tyckte du om receptet?