Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Här är en härligt krämig chokladtårta, nästan som en len mousse. Servera med lättvispad grädde.
Botten: Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg ett bakplåtspapper i botten på en springform, 24 centimeter i diameter. Smöra och mjöla kanterna med mandelmjöl.
Smält smöret och chokladen i ett vattenbad, rör i kaffet.
Vispa ihop ägg, sötningsmedel och vaniljpulvret. Blanda ner chokladsmeten i äggsmeten och rör tills allt blandats ordentligt. Häll upp smeten i formen och grädda mitt i ugnen i cirka 9-10 minuter.
Ta ut kakan och låt den svalna.
Chokladglasyr: Hacka chokladen och lägg den i en skål.
Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills all choklad smält, rör i smöret. Häll glasyren över tårtan.
Strö över flagad, rostad mandel. Låt glasyren stelna.
Servering: Servera chokladtårtan med lättvispad grädde.