Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Chokladtårta med choklad- och apelsinkräm och grädde är en festlig påsktårta. Botten och krämen till kakan kan göras dagen före servering. Blir det lite grädde över efter spritsningen kan den serveras till.
Sätt ugnen på 175°. Smält smöret, bryn det lätt så att det får en gyllene ton. Låt det svalna.
Vispa ägg och socker pösigt. Blanda samman mjöl, kakao, vaniljsocker och salt. Rör ner mjölblandningen i äggsmeten. Tillsätt smöret. Häll smeten i en smord bröad form med löstagbar kant, ca 20 cm i diameter.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 25 min. Låt kallna.
Chokladkräm: Låt grädden koka upp. Ta kastrullen från värmen, tillsätt chokladen i bitar. Rör tills chokladen smält. Tillsätt apelsinskalet, låt krämen svalna. Häll krämen över kakan och ställ i kylen ca 1 timme tills den stelnat.
Vispa grädden och fyll den i en spritspåse med spetsig tyll. Spritsa små ”bollar” på toppen av tårtan. Garnera med chokladkaniner och påskägg i choklad.