Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladtårta med apelsin

Chokladtårtan serveras mjuk och rumstempererad med fruktiga droppar av mango och hallon.

Chokladtårta med apelsinChokladtårta med apelsinChokladtårta med apelsin

Ingredienser

  • 250 gsmör
  • 1 dlapelsin- pressad
  • 250 gmörk choklad- mörk (70 %)
  • 2 dlströsocker
  • 4ägg

Tillbehör

  • hallondroppar
  • mangopuré

Hallondroppar

  • 100 ghallon
  • 2 mskströsocker

Mangopuré

  • 100 gmango- fryst
  • 1 mskströsocker

Gör så här

  1. Värm ugnen till 175°, kläm fast ett bakplåtspapper i en 24 cm- form med löstagbar kant.

  2. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt apelsinsaft, dra från värmen. Bryt sönder chokladen och låt den smälta i smöret.

  3. Vispa ner socker och ägg. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 45 min.

  4. Mixa respektive frukt med socker. Passera hallonen genom sikt så att kärnorna inte kommer med. 5.Dekorera tårtan med mango- och hallondroppar.

Vad tyckte du om receptet?