Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på chokladtårta till påsk. En härlig chokladtårta är aldrig fel. Själva kakan, tårtbottnen, är en saftig chokladkaka som delas i två halvor och fylls med en smörchokladkräm.
Sätt ugnen på 175°. Hacka chokladen. Värm mjölken i en kastrull. Tillsätt chokladen och rör tills den smält. Låt svalna. Blanda smör och socker till en jämn smet. Rör ner äggulorna, en i taget, i smör- och sockerblandningen.
Blanda mjöl, kakao, vaniljsocker och bakpulver. Blanda ner det samt den avsvalnade chokladmjölken i smörblandningen, lite i taget.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd ner dem i smeten.
Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Smörj och mjöla kanterna. Häll smeten i formen och grädda längst ner i ugnen ca 50 min. Låt kakan svalna något innan den tas ur formen och får kallna på galler.
Fyllning: Hacka chokladen och lägg den i en kastrull. Tillsätt kaffet och låt chokladen smälta under omrörning. Låt svalna. Rör samman smör och florsocker. Blanda ner chokladen. Dela kakan i 2 bottnar och lägg fyllningen emellan. Lägg ihop kakan.
Glasyr: Hacka chokladen och smält den över vattenbad eller i mikron. Blanda ner florsocker och vaniljsocker. Rör i crème fraiche, lite i taget, till en jämn glasyr. Täck tårtans kanter och ovansida med glasyr och garnera med marsipankycklingar. Låt tårtan stå i kylen fram till servering.